V

VVV Vlieland in actie voor de KNRM

VVV Vlieland

Opgehaald

1.315
131% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000

De afgelopen periode is weer gebleken hoe belangrijk het werk van de KNRM is, en hoe de tomeloze inzet van de vrijwilligers levens redden. Onmisbaar voor een land als Nederland, met zoveel water.

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 13 mei (reddingbootdag) verzameld de VVV Vlieland geld in voor de KNRM. Wij zouden het geweldig vinden als jij ons helpt. Elke bijdrage - klein of groot - is meer dan welkom, hieronder zie je waarom dit zo belangrijk is!

De KNRM bestaat volledig dankzij donateurs. Dus geen overheidssubsidie. "Is dat niet raar?" vragen veel mensen, "dit is toch werk van de overheid?" Nee dat is zeker niet raar. 200 jaar geleden namen particulieren het initiatief om het reddingwerk over te nemen van de overheid. Op die manier konden zij garanderen dat er altijd het beste materieel voor de vrijwillige bemanning was. Ongeacht de grillen van de politiek, bezuinigingen en gebrek aan focus. Hoe mooi is het dat tot op de dag van vandaag nog steeds zo is?

De KNRM Vlieland is 24 uur per dag oproepbaar voor het helpen en redden van mens en dier op en rond het water. De hulpverlening wordt kosteloos, vrijwillig en profesioneel uitgevoerd door de vrijwilligers. Zowel beroeps- als de recreatievaart wordt geholpen. In 2022 kwamen de Vlielandse redders 60 keer in actie. Daarnaast werd er patiënten- en noodvervoer naar de wal geregeld. KNRM Vlieland heeft 9 schippers, 17 opstappers, 4 chauffeurs, 5 helpers aan de wal en 6 plaatselijke commissieleden.

Reddingbootdag is dé dag voor donateurs en geïnteresseerden om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materiaal van de KNRM.

Steun de KNRM en doneer nu!

Jouw bijdrage is meer dan welkom. Er is geen minimumbedrag, ze zijn blij met elke euro die je kunt missen. Wat kan de KNRM aanschaffen met jouw donatie?
€ 5 Muts
€ 20 Handstakellicht
€ 30 Laarzen
€ 65 Thermovest
€ 82 Flitslicht
€ 259 Helm
€ 271 AIS-MOB
€ 275 Verrekijker
€ 370 Portofoon
€1522 Overlevingspak