West Coast Challange

Wat is de West Coast Challenge?

De West Coast Challenge is een eendaags duursportevenement. Een team van twee man/vrouw krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder op eigen kracht af te leggen. Door afwisselend hard te lopen en te fietsen moet het team de passende mix van snelheid en duurvermogen vinden om deze enorme afstand af te leggen. De West Coast Challenge start bij het boothuis van de KNRM in Hoek van Holland en eindigt bij het boothuis van de KNRM in Den Helder. De totale afstand voor de Hele Challenge bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand.

Om deelname aan de West Coast Challenge ook voor iets minder doorgewinterde atleten mogelijk te maken wordt ook de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de Halve Challenge, waarbij je samen met 1 fiets de tweede helft van het parcours van de Hele Challenge aflegt.


Solo Halve KNRM West Coast Challenge.
Er is ook een mogelijkheid om als doorgewinterde solo loper deel te nemen aan dit unieke evenement, waarbij je de hele dag door een Natura 2000 gebied kan lopen tussen zeehonden, krabbetjes en meeuwen. Je start dan gelijk met de duo deelnemers van de Halve Challenge in Wijk aan Zee om 11:00 uur. Vanaf dit 2023 organiseren we geen hele solo challenge meer omdat gebleken is dat bijna niemand de 130 km alleen kan afleggen.

Tussen IJmuiden en Wijk aan Zee worden de deelnemers aan de Hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, het noordzeekanaal overgezet. De ondersteuning tijdens de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM. Naast de sportieve uitdaging staat de West Coast Challenge in het kader van de fondsenwerving voor de KNRM. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen voor de aankoop van reddingsmiddelen door de KNRM. Daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen. 

https://www.westcoastchallenge.nl/