Rotary Monnickendam zamelt €13000 in voor KNRM station Marken

23 December 2020 11:59

Zoals elk jaar organiseerde Rotary Monnickendam ook deze decembermaand de ‘Sterren Stralen’ actie voor het goede doel. Anders dan andere jaren koos de club, vanwege de beperkende maatregelen, voor een decemberactie op afstand. Op dinsdag 22 december werd de opbrengst daarvan bekend gemaakt.

De afgelopen anderhalve maand zijn de leden van Rotaryclub Monnickendam aan de slag gegaan met de verkoop van unieke Waterlandse verjaardagskalenders. De kalender werd door de club in eigen beheer gemaakt, met behulp van prachtige foto’s die door de leden van Fotocommunity Waterland gratis ter beschikking waren gesteld. De kalenders werden aan vrienden, familie, bekenden en bedrijven verkocht voor een tientje per stuk en vonden gretig aftrek. Honderden kalenders vlogen over de toonbanken bij bedrijven die deze voor het goede doel verkochten en ook menig medewerker vond een kalender in het kerstpakket.

Overhandiging

Voor de overhandiging kwamen vrijwilligers van KNRM station Marken
met de Frans Verkade en Hendrik Jacobover de Gouwzee aangesneld om aan te
leggen in de binnenhaven. Onder de Rotary kerstboom aan de Middendam
vond de overhandiging plaats. Dirk Janvan Geemen, jaarvoorzitter van
Rotaryclub Monnickendam overhandigde hier de cheque aan
Luzette Kroon, voorzitter van KNRM station Marken. Dankzij diverse
sponsoren, de verkoop van kalenders en een bijdrage van Rotary Foundation in
de vorm van een District Grant, kon een bedrag van maar liefst € 13.000
overhandigd worden. Een fantastische bijdrage voor de aanschaf van nieuwe overlevingspakken, zodat de vrijwilligers van het station het water op kunnen om veilig en verantwoord hun reddingswerkzaamheden uit te voeren. De bekendmaking kon rekenen op luid applaus van de aanwezige vrijwilligers en als bedankje overhandigde Luzette een echte KNRM muts die inmiddels alle Rotaryleden van de club heeft bereikt.