Campagne voor noodbakens succesvol

26 January 2021 12:00

In 2020 zijn we gestart met een fondswervende campagne om de aanschaf van noodbakens mogelijk te maken. Deze campagne is succesvol afgerond en het totaal benodigde bedrag is ruimschoots behaald. Daar zijn de redders heel dankbaar voor! 

Informatie over de campagne

In 2020 is er een fondswervende campagne opgezet om de aanschaf van noodbakens mogelijk te maken. Niet iedere redder beschikte over zijn eigen noodbaken. Elk station was uitgerust met de juiste hoeveelheid bakens voor de minimale bemanning. In de ideale situatie zou elke redder zijn eigen noodbaken hebben. Bovendien waren de noodbakens aan vervanging toe. De nieuwe generatie noodbakens (AIS-MOB) is een stuk handzamer en geavanceerder. Waar het oude type één signaal (AIS) kon uitzenden, kan dit nieuwe type ook nog een radiosignaal afgeven. Dat vergroot de kans op het vinden van de drenkeling.

Een succesvol eindresultaat

De fondsenwervende campagne voor de aanschaf van de noodbakens is meer dan succesvol te noemen: het is niet alleen gelukt om voor elke redder een noodbaken (AIS-MOB) aan te schaffen, er zijn zelfs extra (reserve)noodbakens ingekocht. Het totaal benodigde bedrag is ruimschoots behaald en veel donateurs hebben zelfs het gehele bedrag voor de aanschaf van één noodbaken (271 euro) gedoneerd

De 'Redders aan de wal' hebben de veiligheid van de redders hoog in het vaandel staan, daar zijn we heel dankbaar voor! De noodbakens, geleverd met flinke korting door Shiptron Trading, zijn afgelopen najaar uitgeleverd aan de redders. Shiptron uit Enkhuizen is er trots op dat zij deze bakens aan de KNRM mochten leveren. “Al vanaf het ongeluk met Hans Westenberg in 1995 zijn wij betrokken bij de KNRM en mochten we bijdragen aan het onderzoek naar een oplossing om de bemanning te voorzien van middelen die helpen bij het terugvinden bij Man Over Boord situaties. Met de levering van de Ocean Signal M100 konden we voor de KNRM bovendien een extra korting realiseren van € 75.000."

Meer weten over de werking van het noodbaken? Klik hier: www.knrm.nl/noodbaken.